søndag den 1. november 2009

SP: Edderkop slog familiens hund ihjel

Af Sanne Rosbøg 29. august 2009

"Edderkop slog familiens hund ihjel

En ubuden gæst fra Afghanistan har fået en hel britisk familie til at flygte fra deres hjem og slået familiens hund ihjel

En familie fra Colchester i England er flygtet ud af deres hus, efter at en såkaldt 'camel spider' tilsyneladende er flyttet ind.

Den store edderkop er under stærk mistanke for at have overtaget hele huset og tilmed taget livet af familiens hund. Ifølge husets beboer, 37-årige Lorraine Griffiths, er den ubudne gæst kommet med hjem i bagage fra Afganistan, hvor hendes mand var udstationeret.

Edderkoppen blev set i huset få dage efter Rodney Griffiths kom hjem fra Afghanistan. Få dage efter blev familiens hund syg og måtte aflives.

Griffiths og hendes tre børn på 16, 14 og fire år er nu flyttet hjem til hendes mor, mens de venter på, at det enorme kryb bliver fundet. Dyreværnsorganisationen RSPCA er nu ved at endevende huset for at finde synderen, men siden den blev set første gang, har ingen kunnet finde den trods sin ikke ringe størrelse."

Til dem af jer der måtte sidde og tænke at det ikke ligner en edderkop videre meget, har i fuldstændigt ret.
Det her er ikke en edderkop, men en såkaldt solifuge.
Ja, de kan løbe meget hurtigt (14-16 km/t), og er verdens hurtigeste hvirvelløse dyr.
Ja, de er nært beslægtet med edderkopper, men de er også beslægtet med skorpioner.
Nej, de har ingen gift, og er ikke giftige. Men et bid fra sådan en fætter skulle gøre virkelig ondt.
Der findes flere arter af solifuger, så om det lige er den hurtigeste, eller bare lige den art familien har fået med hjem, der er på billedet, skal jeg ikke kunne svare på.

SP: Selvlysende Aber

Nu præsenteres der et nyt koncept på Chinchis Univers, nemlig "Sjov med SladderPressen".

Jeg vil her hive mere eller mindre uheldige artikler ind, nyt som gamle, så man kan side og hygge sig lidt med underlige artikler.

Og vi lægger ud med de selvlysende aber:
Af Kristian Rhue Thorsen 28. maj 2009

"Selvlysende aber mod Parkinson

Japanske forskere håber, deres fem genmanipulerede, selvlysende aber kan vise vej til kuren mod sklerose og Parkinson

Fem egernaber render rundt i Japan og lyser helt af sig selv.

Her har forskere nemlig manipuleret med abefostres gener, og det er der kommet fire aber, der lyser grønt, når de bliver udsat for ultraviolette lysstråler.

Den ene af de fire aber er endda blevet far til en lille ny abe, der har arvet det gen, der giver den selvlysende effekt.

- Fødslen af denne transgenetiske egernabe er utvivlsomt en milepæl, skriver forskerne i magasinet Nature, som har en stor artikel om de enestående dyr.

Så nu har de japanske forskere fem aber, som de regner med kan give helt særlige resultater i kampen for at finde en kur mod både Parkinsons sygdom og sklerose."


Og det er jo altid rart at vide... Den opmærksomme læser vil måske undre sig over, at der absolut ingen information er i denne artikel, ud over at der nu er lavet selvlysende aber. Det i sig selv (selvlysende dyr) er bestemt ikke nogen nyhed, og det var det heller ikke da artiklen kom ud. Man kan så undre sig over hvordan det helt præcis kan bruges i kampen mod Parkinson.
Af selvlysende dyr der kom før disse små aber, kan nævnes grise og katte.

Ved et klik på overskriften, skulle man gerne blive ført til den orginale artikel. Her kan man også more sig over de opfindsomme kommentarer brugerne har langet efter Ekstra Bladet

Sidder lidt og tænker

Der bliver hele tiden snakket om, at der findes gode alternativer til pels, men det er faktisk ret svært at finde ud af hvor sandfærdigt dette egentlig er.

Jeg ved ikke hvor meget pels generelt reelt påvirker miljøet. Det skal forarbejdes en hel del før det kan bruges, og til dette skal man bruge forskellige kemikalier. Pelsene skal sys sammen. Formentlig ikke noget der bliver gjort i hånden, så der ryger en del strøm på det, og der skal også bruges forskellige ting til forarbejdning af den tråd der bliver brugt.
De fleste ting af pels har for; det skal også forarbejdes.
Så har vi div. tilbehør der smækkes på pels-genstandene (knapper, lynlås osv.)
Og til sidst kan man vel nævne den store mængde CO2 der eftersigne skulle udledes fra - især - minkfarme.

Men så kan vi jo prøve at tage udgangs punkt i et par cowboybukser.
Stortset al cowboy stof bliver lavet i Kina, eller andre lande der nede af, fordi det er meget billigere.
Det er der en grund til, de har nemlig ikke de regler om afskaffelse af farlige kemikalier, som vi har, så meget af det ryger direkte ud i naturen.
Materialet skal stadig komme et sted fra. Bomuld, uld, silke osv.
Ud over at uld kradser af helvede til, og derfor ikke bruges i ret meget af det gennemsnits tøj man kan få fat i, så må det vel være et af de bedste materialer vi kan få fat i. Det kan bruges år efter år. Når fåret bliver gammelt eller sygt, kan det slås ned, og man kan bruge kød samt skind. Der skal godt nok bruges nogle ekstra midler på foder piller, men det græs de går på, skal ikke gødes e.l.
Ved bomuld optager man store arealer, hvor kun den ene plante vokser. Der er ikke rigtig mulighed for at andre dyr eller planter kan trives her (er muligt på en græsmark), og man kan muligvis blive nødt til at gøde eller sprøjte for skadedyr.
Silke laves af silkesommerfuglens larver, som forpupper sig. Når de er forpuppede, smides de i en stor gryde med kogende vand, og tråden vikles forsigtigt ud... Ja det er jo meget bedre end pelsavl >_< Her bruges også alle mulige og umulige forarbejdnings midler af silken.

Okay, det fik ikke lige taget så meget udgangspunkt i cowboybukser.
Men når jeg sådan sidder og kigger på det, så ved jeg reelt ikke hvad der er bedst eller værst.
Jeg kan helt ærligt ikke se hvorfor det er værre at smække dyr i bure, og bruge store arealer på det, frem for at "fremelske" planter, der potientielt kan have en negativ indvirkning på et økosystem hvis de får spredt sig, og så bruge dem som beklædning.

Det kunne være fedt hvis der var nogen der gad undersøge det her. Og det ville være super hvis man kunne få at vide hvad der findes af gode alternativer inden for beklædning.
Ja, man kan købe økologisk tøj, men jeg ved ikke rigtig om det betyder at det er bæredygtigt tøj.

Det mest optimale ville vel være hvis vi holdt op med at gå med tøj, og begyndte at leve i lerhuler igen... Men den måde at leve på blev li'som opgivet med agerbruget...