tag:blogger.com,1999:blog-8264017108441070817.post7026285483977852974..comments2016-07-29T22:40:20.618+02:00Comments on Chinchis Univers: Planteæder problematikPiahttp://www.blogger.com/profile/10598066390476031499noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-8264017108441070817.post-30225123253560574992010-01-14T13:11:43.076+01:002010-01-14T13:11:43.076+01:00Kære Chinchi
Nu er jeg ovo-vegetar (spiser plante...Kære Chinchi<br /><br />Nu er jeg ovo-vegetar (spiser planter + æg), så jeg vil kort kommentere på dit oplæg. <br /><br />Der er flere årsager til at man skal skære ned på kødforbruget. Jeg siger ikke, at du eller andre skal blive vegetarer. Det er nok urealistisk, men det er ikke nødvendigt at spise så meget kød, som det sker i dagens Danmark (Vi er jo indehaver af rekorden i kødspisning). <br /><br />Kød er ikke sundt. Jeg vil gerne henvise dig til følgende undersøgelse. <br /><br />http://www.business.dk/foedevarer/derfor-er-koed-og-paalaeg-farligt<br /><br />Her et udsnit fra artiklen: <br /><br />Hver gang, du dagligt spiser 50 gram af det røde kød, så øger du risikoen for tarmkræft med 15 procent. <br /><br />”Jo mere du spiser, jo større er risikoen,” oplyser Anne Tjønneland og forklarer, at der er omkring 3000 tilfælde af tyk- og endetarmskræft om året, hvilket gør tarmkræften til den fjerde mest udbredte kræftform for både mænd og kvinder i Danmark. <br /><br />Risikoen for at få tarmkræft er dermed omkring 4,5 procent for mænd og lidt mindre for kvinder inden man fylder 75 år.<br /><br />Her er en anden artikel: <br /><br />http://www.sundhedsguiden.dk/da/Nyheder/Nyheder/Alle-Nyheder/2009/Juli/nyhed-06-07-2009/ <br /><br />uddrag fra artiklen<br />Mennesker, der undgå kød i kosten er mindre udsatte for flere potentielt dødelige kræftformer, bl.a. blærekræft, blodkræft og mavekræft. Det er konklusionen af et meget stort og omfattende studie blandt 61.566 briter mellem 20 og 89 år. <br /><br />Med hjerta/karsygdomme, som de fleste danskere ender med at få, er sammenhængen endnu mere tydelig. <br /><br />Så er der klimaet. <br /><br />Kødproduktion er meget belastende for vores jord. Regnskoven i Brasilien nedbrændes for at få plads til endnu flere sojamarker, som skal bruges på at opfodre flere slagtedyr itakt med at vores smag for kød bare stiger og stiger. <br /><br />Kød er det som bidrager mere til den globale opvarming end hele transportsektoren! <br /><br />Jeg vil opfordre dig til at se denne korte youtube video på 2 min. <br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=6Z-upjfFCA4<br /><br />Har vi alle et ansvar for at den globaleopvarmning ikke går amok? Har jeg som enkelt individ et personligt ansvar?<br /><br />Så er der etik. Ja har dyr følelser, kan de føle smerte osv? Den må du nok overveje selv...<br /><br />Mvh<br />JacobUnknownhttps://www.blogger.com/profile/15370781578537996342noreply@blogger.com