mandag den 5. september 2011

Håbløst lægeksift

I forbindelse med flytning ville jeg egentlig gerne have beholdt min foregående læge, men eftersom han gik på pension nogen lunde samtidigt med at jeg flyttede, kunne jeg lige så godt finde en nu.

Jeg ville gerne have haft kærestens læge, men hun var "optaget", så jeg skulle vælge mellem de ledige læger i mit område.

Og det er så her man begynder at forstå, hvorfor nogle læger frit optager patienter. Magen til elendig service skal man da lede længe efter.
Dem jeg fik - ja, det er 2 læger samme sted - har telefontid 1 time dagligt. I denne ene time skal man både bestille tid, få svar på prøver og forny recepter. Så kan man jo selv gætte sig til hvor nemt det er at komme igennem på den ene time.

I forbindelse med at jeg havde dem, blev jeg syg. Det startede ikke ud som noget særligt, men til sidst mente min mor at vi var ude i noget akut, hvor jeg skulle ringe til deres akut nummer. Jep, sådan et har de også. Det er åbent i de timer man kan ringe til alle normale læger.
Så jeg fik ringet, og fik at vide at de ville vende tilbage,  men det skete bare ikke... 4 timer efter de sagde der ville gå en ½ time før de ville ringe igen, opgav jeg og besluttede mig for at finde en ny læge.

På trods af den komplette inkompetence, de to læger udviste, skulle jeg betale for at skifte læge. Fordi kæresten og jeg bor sammen, kunne jeg få hans læge.


Her bliver jeg nødt til at uddybe noget.
Når man skifter bolig og læge inde på Borger.dk får man en formular, hvor man bl.a. skal sætte et hak, hvis man gerne vil have at ens journal bliver sendt videre.
Da jeg skulle ned på Københavns Borgerservice for at skifte 2. gang (det kan nemlig ikke gøres digitalt, hvis lægen har lukket for tilgang), blev jeg ligeledes spurgt om jeg ville have mine journaler sendt videre.
Begge gange fik jeg sagt ja til at få sendt mine journaler videre.

I forbindelse med den nye-nye læge, har det været et helvede at få hjælp - de har nemlig ikke haft mine journaler.
Så kan det næsten ikke blive mere intelligent.

Udmeldingen har hele tiden været, at jeg skulle ringe til den nye-gamle læge og få sendt det videre, men det har mildest talt været lidt problematisk, med den ene times telefontid.

I dag beslutter jeg mig så for at ringe til min gamle læge. Min mor bruger nemlig ham der har overtaget klinikken, så jeg går ud fra nummeret er det samme, og det var det.
Her viser det sig så, at mine journaler aldrig har forladt min første læge.

Så undre man sig jo lidt over, hvorfor helvede jeg skal fortælle at jeg vil have mine journaler overført, når jeg i sidste ende selv skal ringe og få det gjort.

Nu sidder jeg tilbage med en dårlig fornemmelse i maven, og føler mig en smule dum, alt sammen fordi Borger.dk ikke har en skid styr på tingene.
Mange tak for det - det virker jo på ingen måde overflødigt at jeg skal oplyse om jeg vil have sendt mine ting videre, når det alligevel er mig der skal hive fat i lægerne og få ordnet tingene -_-
Og tak for den totale mangel på oplysningen om at jeg selv skal ringe og få det sendt videre.

Det er altid noget det er nemmere at dø med Borger.dk... Så har jeg noget at se frem til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar