fredag den 21. februar 2014

Øresundsakvariet - Danmarks hyggeligste akvarie

 Torsdag d. 20 februar var vi alle tre i Øresundsakvariet, og vi havde mormor med

Det store akvarie hvor de voksne kan røre. Knægten var meget begejstret for at stå og kigge ind.Det er et lille akvarie, men rigtig godt og hyggeligt. Det ligger oppe i Helsingør, lige ud til havnen.
Der er 2 akvarier hvor man kan røre ved dyrene. Det ene er meget børnevenligt, hvor der kan røres ved alt i akvariet. Det er bygget op som en trappe med 3 niveauer.
En rokke stikker snuden op. Iflg. de ansatte er det en adfærd der kun ses i fangenskab, der skyldes fodring
Det andet akvarie er lidt mere for de voksne, for her skal børnene løftes op, Hvis der skal røres. Det går der bl.a. rokker og hajer i. Dyrene i dette akvarie kan kun røres, hvis de selv kommer til overfladen.

Nej, det er ikke et boblebad, de fodre fisk... og de plasker!

Bortset fra lidt blæksprutter, der formentlig ikke kommer i Øresund, er alle fisk, skalddyr mv. i akvariet fra havet omkring, vandet kommer også direkte udefra.
Modsat stort set alt andet i akvariet, er Sepia blæksprutterne ikke vildtfanget, men opdrættet i udlandet.

Øverst ser vi en 8-armet sprutte. Nederst en sepia sprutte.
Personalet er meget imødekommende, og da der stort set ikke var andre gæster, snakkede de rigtig meget med os. Det var meget lærerigt, og de virker reelt interesserede i det de render rundt og laver. Stemningen kan slet ikke undgå at smitte af.
En af de ansatte har været inde og fiske skallen fra troldkrappen op, da den skiftede, og har tørret den. Han hentede den så vi kunne se og røre. Virkelig flot stykke arbejde imo, og et jeg gerne havde snuppet med hjem ;)Et rigtig godt sted at tage hen, især hvis man har børn, da stedet er meget børnevenligt. Det er også en god mulighed for at vise børn, hvordan det ser ud, ved vores egne kyster, uden man behøver en båd eller en dukkert i det kolde vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar