søndag den 1. november 2009

SP: Edderkop slog familiens hund ihjel

Af Sanne Rosbøg 29. august 2009

"Edderkop slog familiens hund ihjel

En ubuden gæst fra Afghanistan har fået en hel britisk familie til at flygte fra deres hjem og slået familiens hund ihjel

En familie fra Colchester i England er flygtet ud af deres hus, efter at en såkaldt 'camel spider' tilsyneladende er flyttet ind.

Den store edderkop er under stærk mistanke for at have overtaget hele huset og tilmed taget livet af familiens hund. Ifølge husets beboer, 37-årige Lorraine Griffiths, er den ubudne gæst kommet med hjem i bagage fra Afganistan, hvor hendes mand var udstationeret.

Edderkoppen blev set i huset få dage efter Rodney Griffiths kom hjem fra Afghanistan. Få dage efter blev familiens hund syg og måtte aflives.

Griffiths og hendes tre børn på 16, 14 og fire år er nu flyttet hjem til hendes mor, mens de venter på, at det enorme kryb bliver fundet. Dyreværnsorganisationen RSPCA er nu ved at endevende huset for at finde synderen, men siden den blev set første gang, har ingen kunnet finde den trods sin ikke ringe størrelse."

Til dem af jer der måtte sidde og tænke at det ikke ligner en edderkop videre meget, har i fuldstændigt ret.
Det her er ikke en edderkop, men en såkaldt solifuge.
Ja, de kan løbe meget hurtigt (14-16 km/t), og er verdens hurtigeste hvirvelløse dyr.
Ja, de er nært beslægtet med edderkopper, men de er også beslægtet med skorpioner.
Nej, de har ingen gift, og er ikke giftige. Men et bid fra sådan en fætter skulle gøre virkelig ondt.
Der findes flere arter af solifuger, så om det lige er den hurtigeste, eller bare lige den art familien har fået med hjem, der er på billedet, skal jeg ikke kunne svare på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar