lørdag den 4. september 2010

De fortsætter - OperationX

Jeg fik set lidt af opfølgningen på Operation X.
Jeg kan simpelthen ikke forstå, at der er nogen der tror på den manipulerende klaptorsk til Morten Spiegelhauer.

En af de farmere de har været hos, har fået bøder. Han vil ikke tale med Operation X, og strakt er alle minkfarmere onde.
Man undres over hvorfor OperationX ikke forsøger at komme ind til andre minkfarmere.

Der bliver snakket med formanden for Kopenhagen Fur.
Spiegelhauer bliver ved med at afbryde, og kan næsten ikke stoppe sin lille bølge af negative udtalelser, af bar iver.
Kopenhagen Fur påpeger at der er brådnekar i alle brancher, men her formår Spiegelhauer at hive et tal frem, der hedder 85% Så mange af farmene skulle have fået anmærkninger.
Så vidt jeg husker er dette faktisk helt korrekt. Men det er bare ikke velfærden de har fået anmærkninger på.
Det er korrekt, at ud af de 34 farme OperationX undersøgte, fik 3 bøder grundet dyremishandling. Det er 8,8% af de farme OperationX har undersøgt. 138 pelsfarme er blevet undersøgt... Det er 2,2% af farmene der har fået bøder pga. misrøgt af dyrene.
Formanden får aldrig nogen sinde lov at forklare tallet. Hvis man fulgte lidt med i starten, ville man vide, at de anmærkninger der er tale om, har noget med egenkontrol at gøre. Dvs. en masse teknisk plidder pladder, der ikke er ret mange der bare lige kan sætte sig ned og forstå. Så lyder det jo bedre bare at sige 85%...

Her ud over påpeger formanden, at der beviseligt er lavet fusk med nogle af billederne. Ved nogle af dyrene er sårene friske, og her er der tale om, at Anima har taget dyr fra forskellige bure og sat sammen. Det har resulteret i voldsomme kampe minkene imellem, og derfor har de fået så voldsomme bidskader.
Da programmet skal rundes af, påstår Spiegelhauer, at Kopenhagen Fur påstår, at aktivisterne har været inde flere måneder i forvejen, byttet rundt på minkene, og formået ikke at få farmerne til at se det.
En ting er at han ikke fortæller hele sandheden, så han kan dreje tingene som det passer ham. Men når manden decideret går ind og lyver, så må jeg indrømme at jeg bliver tosset.

Det skulle forestille god og dybdegående journalistik.

Som formanden for Kopenhagen Fur også medgiver, vil de meget gerne vide når der er problemer, og de bliver ikke fornærmede over at sådan noget bliver vist frem.
Problemet opstår, når man tegner et helt forkert billede, og pure nægter at komme med facts.
Tilsyneladende ligger problemet stadig hos Kopenhagen Fur ifølge OperationX.
Det er nemlig kun OperationX der må "fortælle sandhenden". Den anden side af sagen er ilde hørt. For så kunne det jo være at folk fandt ud af, at Morten Spiegelhauer er fuld af løgn.

At TV2 kan være sig selv bekendt, begriber jeg ærligt talt ikke.

Info fra "den anden side": http://www.kopenhagenfur.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar