torsdag den 21. maj 2015

Det er synd for børn at være mange timer i pasning!

Eller er det?

Nu har der været noget ferie, (helligdag torsdag, og så holder dagplejen fri fredag), og så har vi været ramt af sygdom. Dvs. at knægten ikke har været i dagpleje siden onsdag i sidste uge.

Da det er mavevirus han (og jeg) har været ramt af, har han ikke kunne komme afsted, før det der kom igennem så fornuftigt ud, på trods af at feberen var væk, og der ellers bare har været knald på. Dvs. at  han er begyndt at kede sig noget, og i går sad han flere gang i løbet af dagen, og spurgte efter sin dagpleje.
I dag kunne han så endelig komme afsted, og han var så begejstret, at han stort set ikke havde tid til at sige farvel, da han blev afleveret.

Så kan der jo argumenteres for at vi understimulerer her hjemme, men hold op hvor er han glad for at komme afsted, og han er kun lige knap 2 år. Han har en veninden der ovre, han leger og skændes rigtig godt med. Så er der to mindre børn, han er rigtig god til at lege sammen med.

Jeg kan godt forstå dem der vælger at deres børn skal være så lidt afsted som muligt. Vi aflevere kl 9 og henter et sted mellem 15 og 16. Det passer mig meget godt at vi kan sætte ham af så sent, for vi er alle sammen B mennesker.
Men fordi nogen børn trives bedst hjemme, er det ikke ensbetydende med at alle børn trives bedst hjemme. Det er fuldstændigt det samme med vuggestue vs. dagpleje debatten. Det ene alternativ er ikke bedre end det andet, så sort hvidt kan det ganske enkelt ikke stilles op. Det kan faktisk være enormt trættende at man skal sidde og forsvare tilvalg af dagpleje, og for folk der sværger til vuggestue. Vores stortrives i en dagpleje, jeg er ikke sikker på han ville trives i en vuggestue, da der sker alt for meget. Men andre børn stortrives til gengæld i vuggestuer, og ville formentlig ikke have det optimalt i dagplejer.

Det, det hele kommer ud på er, at jeg ville ønske at man havde lidt mere forståelse for, at hvad der virker for mig og mine, ikke nødvendigvis virker for dig og dine. Men det gør ikke det jeg gør mere eller mindre forkert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar