søndag den 5. juli 2009

Start af ferie, ser frem til skole

Så startede ferien.

Der er efterhånden gået en uge af ferien... Jeg keder mig allerede >_<

Skal til Helsinge i morgen med min mor, på hygge/shopping tur.
Skal have gang i at lave have, men hele sidste uge var det simpelthen for varmt, til fysisk arbejde.
Jeg er blevet optaget på musikskolen til saxofon - wee ^_^ Begynder efter ferien.
Ting der er sket siden sidst:
Jeg har været til eksamen i hhv. Evolutionsbiologi og Danmarks Fauna - Hvirveldyr.
Den første var Evo. Bio. og var skriftlig - jeg hader skriftlige eksamner! Håber bare at jeg har fået 2... ellers må jeg tage re-eksamen... Skal nu nok gå :)
Den anden var meget bedre ^_^

Jeg havde håbet at komme op i pattedyr, dvs.; gnavere, lagomorpha (kaniner og harer), insektædere, rovdyr, hovdyr eller flagermus.
Dog helst gnavere, da jeg havde rimelig godt styr på dem, allerede før jeg begyndte på kurset.
Næste på listen var krybdyr og padder (2 arter af øgler, 5 arter af slanger, 3 arte salemandere og, ja, kan ikke lige huske hvor mange frøer der er, men alt i alt ret overskueligt).
Der under har vi fisk, og til sidst fugle.
Jeg er en spade til fugle!
Fugle er meget onde dyr! De eneste fugle jeg havde overlevet, havde været kragefugle >_<
Nå, men det gik hverken værre eller bedre end at jeg kom op i fisk...

Jeg var nr. 5. De to der kom igennem før mig, fik 4, så forventningerne var ikke videre høje. Den ene havde f.eks. fået en ålekvabbe.
Vores lærer havde så spurgt hvad der var specielt ved den. Hun kunne ikke huske at den er ungefødende, og det var jo ikke så heldigt. Det er jeg nu heller ikke sikker på at jeg havde kunnet huske.
Den første der var inde, havde de udspurgt om hvor div. disk lever i vandsøjlen - ARGH!
Så der gik lige lidt hurtig oplæsning i den >_<

Her skal det måske nævnes, at eksamen foregik på følgende måde:
Man gik ind, trak et nummer, og fik udleveret nogle døde fisk i sprit. Man måtte ikke selv have noget med, så der blev udleveret 2 nøgler. 1 til ferskvandsfisk og 1 til saltvandsfisk. Naturligvis med div. artsnøgler.

Da det var min tur, fik jeg udleveret 3 fisk. 2 saltvand og 1 ferskvand.
Lige førs var jeg helt blank. De to der var kommet ud, havde desuden sagt at de kun havde nået at nøgle en enkelt fisk. Med 15 min. forberedelse, kunne det godt se ud til at være nogle rigtig onde fisk.

Til at starte med anede jeg ikke, hvad jeg kiggede på, men da jeg kom igang, var det ret tydeligt at den fra ferskvand var en karpefisk.
Så slap man lige for hovednøglen i ferskvands fisk, og kunne gå direkte videre til karpefisk nøglen ^_^
Det viste sig så at være en karpe (nærmere end det kunne jeg ikke bestemme den ud fra nøglen).

Nr. 2 viste sig at være lige så nem...
Saltvandsfisk, fladfisk ---> direkte i fladfiske nøglen.
Jeg fik den egentlig forkert. Jeg var i hvarre-afdelingen, men den var så lille, at jeg var usikker. Heldigvis skulle de nøgles efter inde til selve eksamen, så der fik jeg på plads at det var en pighvarre.
Ved nr. 3 blev jeg ved med at tænke makrel. Hvorfor aner jeg ikke. Så den blev taget fra hovednøglen.
Da jeg kom til torskefisk, kom jeg i tanke om at det er meget typisk for denne familie at have 3 rygfinner. Og hvad havde min fisk, som jeg ellers var så usikker på?
Nemmerlig, den havde 3 rygfinner :)
Ikke fordi torskefisk ikke kan have både 1 og 2 rygfinner, men ting man ofte kan kende familien på, er de 3 rygfinner og en skægtråd.
Skægtråden var mildest talt umulig at få øje på. De er de tit på sådan nogle sprit-fisk, der har været udsat for lidt af hvert.
Så i torskenøglen med mig, og det viste sig sørme at vøre en sej (og rime kan hun også).
Jeg havde rigtig god tid til overs, så sej og pighvarre blev lige nøglet efter, og så sad jeg og tænkte over hvad jeg kunne snakke om.
Da jeg kom ind fik jeg først nævnt noget med, at jeg ikke havde taget karpen fra hovednøglen, da jeg kunne se det var en karpefisk, og så skulle jeg lige uddybe hvordan jeg kunne se det.
Ved fladfisken påpegede jeg også, at man kunne se at dte var en fladfisk (DuH), og derfor kunne tages direkte fra den tilhørende nøgle. Begge fisk blevdog taget fra deres respektive hovednøgler.
Og så fik jeg vist scoret lidt point på sejen. Jeg påpegede at jeg kunne se det var en torskefisk ud fra de 3 rygfinner, og at skægtråden var næsten umulig at få øje på. Det gav de mig ret i, jeg fik ros for at jeg kunne trække på min egen vide, og de snakkede om at det egentlig burde tilføjes i nøglen.
Lidt mere snak, og ud med mig.
Så gik der vel 1 eller 2 minutter, og så kom han ud og gav mig min karakter - og hvad fik hun så?
Jojo, jeg fik som 10 ^_^
Og jublen kan ingen ende tage.
De to næste, der havde været oppe før mig, men jeg ikke havde hørt, havde fået 7. Så der var kommet 2 4-taller og 2 7-taller ud før mig.
Så var man nok liiige lidt stolt der >_<
Så har jeg også været til tandlæge.
Fået fjernet mine visdomstænder i overmunden...
Han sagde at jeg nok ville have ondt 3-4 dage, og have problemer med at spise i den tid... Jeg havde ondt 3-4 timer >_<
Jeg har skam været øm, men jeg har ikke haft ondt.
Af en eller anden grund besluttede bedøvelsen sig for at fortage efter ½ time i den ene side. Så der skulle jeg have lidt ekstra bedøvelse. Det kom lidt bag på ham at jeg kunne mærke, da han stak mig igen ^_~
Da jeg kom ned i bilen, begyndte bedøvelsen for anden omgang så også at fortage. Der gjorde det en smule ondt. Så hjem med mig, ned med 2 iprener og 2 panodiler (råd fra tandlægen), og så ikke noget at tygge de næste 3 timer... Noget med at man intet kan mærke, og kan bide sig selv ret slemt.
Jeg vågnede omkring kl. 2 den nat. Der var ingen smerte, bare ømhed.
Faktisk er det der har gjort mest ondt, at han pillede ved min sidste visdomstand i undermunden, for lige at slå noget snask ihjel, der sad der nede.
Sidst jeg fik fjernet en visdomstand, lignede jeg en hamster, og havde latterligt ondt i 2 dage, hvor jeg ikke kunne sove, på trods af smertestillende.
Så det var jo både ne overraskelse og helt rart, at der intet var denne gang...
Og det bedste er, at jeg har fået de 2 tænder med hjem ^_^

Billederne er gaflet fra:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar