lørdag den 29. august 2015

Drop Sneglegiften!

Der er en del problemer for tiden med, at folk prøver at komme af med den ibiriske skovsnegl, eller dræbersnegl, ved at købe gift i udlandet, der er ulovligt i Danmark.

Der er en grund til at giften er ulovlig i Danmark. Den skader nemlig ikke kun sneglene. Den skader også en række andre dyr, der kan finde på at spise sneglene.
Det vi mest hører om, er pindsvin, men der er også set tilfælde med hunde der er blevet forgiftet, og der er sikkert også en række andre vilde dyr, vi aldrig hører om, der lider under manien med den ulovlige gift.
Det er desuden også værd at huske, at det ikke kun er dræbersneglene der går i giften. Det er også vores naturligt forekomne snegle, det går ud over.

Der er en del opslag i omløb på bl.a. Facebook, med pindsvin der dør, efter de har spist snegle, der er gået i giften.
Senest har jeg selv set dette opslag:Jeg bliver rent ud sagt skide harm over at se sådan noget. En ting er at pindsvinet dør på en grusom måde, men at dem der skulle hjælpe, ikke får dem aflivet så hurtigt som muligt, men lader dyrene dø på denne forfærdelige måde. Det er simpelthen ikke i orden!

Jeg er desuden dybt frustreret over, at der råbes vagt i gevær ifht. giften, men der ikke rigtig oplyses om hvad det konkret er for gifttyper der er skadelige, hvad for stoffer i sneglegift der altid bør undgås - eller endnu bedre, oplyses om alternative metoder til sneglebekæmpelse.

Et alternativ, der måske kunne virke fristende at bruge, er at strø salt ud. Men det kan ikke anbefales. For det første er det en meget ubehagelig måde for sneglene at dø på. For det andet, er salt ikke godt for naturen, så det er bedst at undgå salt.

Her ud over kan man benytte ølfælder, sneglehegn, kalk, blotlægge jord hen til beplantning, hakke/klippe sneglene eller slå dem ihjel med en spand og rigelige mængder kogende vand.

Her kan du finde et par gode artikler om at komme sneglene til livs, på en måde der ikke går ud over resten af dyrene og planterne i din have:
Naturstyrelsen - Indsamling og Aflivning
PraktiskBolig - Bekæmpelse af Dræbersnegl

Ingen kommentarer:

Send en kommentar