mandag den 7. maj 2012

USA Tur, dag 2

Søndag d. 22.

Det er egentlig onsdag idag... Jeg er en smule bagud mht. opdateringer.

Søndag var en rigtig møgdag, med regn hele dagen, og et vindue der hylede hele natten.
Vi gik ned til Det Hvide Hus, og selvom det var gråt og skyet, var det faktisk en ret flot tur der ned, og sjov at se noget af det lokale D.C.
Der kom en dame forbi os nede ved Det Hvide Hus, der spurgte om vi ville på rundtur i haven, men det sagde vi nej til. Til gengæld smuttede vi en tur om Gave Shoppen, der er placeret lidt væk fra Det Hvide Hus. De havde nogle meget sjove ting, og det bliver muligvis her vi køber ting med hjem til forældre o.l.
Lille blå erimitkrebs


Umiddelbart efter kigget Det Hvide Hus, smuttede vi en tur om det lokale akvarie.
Det ligger i en offentlig bygning, så der var en del sikkerhed på, og en dame der mente at Nicks taske var meget mistænkelig, pga. et par bærbar batterier.
Akvariet er ikke en del af Smithsonian, og derfor koster det noget at komme ind.
Selve akvariet virkede meget småt, og der var nærmest ingen information om fiskene i div. akvarier. Nogle steder var der informationer om dyr de slet ikke havde, og ved stort set alle akvarierne var der fisk, der slet ikke stod listet ved akvarierne.
De havde også en sump udstilling. Det virkede relativt malplaceret med et anlæg med en hvid aligator (der var desuden gjort et stort nummer ud af hvor sjældne albino aligatore er), og en del terrarier/akvarier med padder og et par slanger.
Det værste var næsten, at det faktisk var nogle af de fedeste ting de havde.
Deres giftshop var ikke specielt interessant. Jeg er meget til fossiler, men de var vanvittigt dyre i forhold til hvad man ser dem til der hjemme. Så var der også et par fossile dino-kæber. Super blæret, men til $500 + var det lidt for urealistisk et køb.
Meget inspirerende
I det store hele en okay oplevelse. Det kan nok  bedst sammenlignes med Danmarks Akvarie, men jeg vil til hver en tid hellere vælge Danmarks Akvarie.

Herefter gik turen mod National Museum of Natural History. Det her er et af Smithsonians museer, og dermed et gratis museum.
Første stop var deres cafeterie. Maden var god, men magen til rodet oplevelse skal man lede længe efter. Alle rendte forvirrede rundt og prøvede at gennemskue hvordan man fik det man man var interesseret i. Det gav geller ikke nogen umiddelbar mening hvorfor der var en lang kø uden foran, da der slet ikke var køer der inde, men som sagt bare en masse forvirrede mennesker.
Efter en gang ren burger energi, gik vi på opdagelse. Første stop var deres osean/hav afdeling. Okay fossiler, men i det store hele helt håbløst dårligt lavet. En lang række dyr var modeller i plast. Jeg har aldrig før set så dårligt fremstillede modeller. Det var faktisk helt pinligt i forhold til at det skulle være et sted man kunne søge viden.
Vi var kommet ind af en omvej, så vi fandt ud i forhallen, hvor der var en kæmpe stor udstoppet afrikansk hanelefant. Egentlig et okay imponerende syn, men der var alt for mange mennesker.
Dire Ulve
Ind til dinosauerne. Sjovt at se på, men alt for mange mennesker, og ingen mulighed for en logisk gennemgang af museet, så vi måtte vade en del frem og tilbage, for at få set på et skelet og et kranie af en andenæbs dinosaur, som jeg er helt vild med. Det er gennemgående for hele deres naturhistoriske muesum, der er ingen logisk måde at gå rundt der inde på, så man skal vade frem og tilbage de samme steder, for at få set det hele.
Det sjoveste i resten af museet var skeletter af forskellige dyr. Bl.a. et kæmpedovendyr, dire ulve, en mammut og en mastodont. Menneskets udvikling mv. var uinteressant, og det samme var gældenden for en række udstoppede dyr, fra forskellige verdensdele.

Skelet af en forhistorisk kæmpeskildpadde.
Da vi endelig var færdige, var vi begge helt døde, især vores fødder, og på grund af regnvejret var turen tilbage til hotellet helt forfærdelig. Vi fik set et par butikker Nick havde interesse i, og var bl.a. inden om en boghandel, det var helt okay, bortset fra at låsen på toilettet var i udu, så jeg blev næsten låst inde.
Kæmpe dovendyr, fra Nordamerika.Mad var ikke det vi fik mest af, men der var egentlig heller ingen af os der var specielt sultne, og vi gik kolde kort efter vi var kommet hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar